Seksuelt Arousal

Seksuel ophidselse hos mennesker er ikke kun fysiologisk men også intellektuelle egenskaber.

Evnen til at opleve seksuel fornøjelse påvirkes af dine følelser for partner, miljø, frygt for at blive gravid eller blive smittet med hiv, din personlige moral og syn på seksualitet.

Der er en betydelig forskel i de typer af intim stimulation, der bringer glæde for forskellige mennesker såvel som en person afhængigt af situationen. Men alle har den samme fysiologiske mekanisme af seksuel tilfredshed, der ikke afhænger af den måde, det blev opnået: gennem onanering, heteroseksuelle samleje hos mænd eller kvinder. Både mandlige og kvindelige erfaringer med seksuel ophidselse på grund af muskelspænding og stigning i blodgennemstrømningen til kønsorganerne.

Parti ligheden af processen med seksuel ophidselse forklares af udviklingen af mandlige og kvindelige reproduktive systemer på embryoets stadium. I første omgang får embryoet reproduktionssystemet af en kvindelig type, og kun Y-kromosomet påvirker differentieringen efter køn på grund af produktionen af visse hormoner: penis, testikler, scrotum og vas deferens dannes hos drenge og vagina, vulva, livmoder, æggestokke og æggeleder er dannet hos piger.

Mænd og kvinder har meget til fælles i deres reaktion på stimuleringen, fordi deres reproduktive organer udvikler sig fra samme grundlæggende. For eksempel er både penis og klitoris ekstremt følsomme over for berøring (især i den øverste del af klitoris og glanspenis), og de spiller en vigtig rolle for at opnå seksuel nydelse. Begge organer har folde af hud og de overfylder blod under seksuel ophidselse.

Faser af Seksuelt Arousal

Sexologer William Masters og Virginia Johnson udpegede de fire faser af samleje i 60'erne. De er spænding, plateau, orgasme og opløsning. Der er ingen klare grænser mellem disse faser, og det er ikke nødvendigvis at opleve hver fase for at opnå seksuel fornøjelse. Men denne ordning, der beskriver hvordan man opnår seksuel nydelse, er en nøgle til at forstå den fysiske side af menneskelig seksualitet.

Fase af spænding

Blodstrømningen øges, hjertefrekvensen forynges, huden kan spyle og brystvorterne hærder hos både mænd og kvinder i spændingsfasen. Blodstrøm til kønsorganerne øges også, hvilket fører til erektion af mandlig penis og kvindelig klitoris. Udover dette oplever kvinder deres indre læber (labia minora) hævelse og mørkere og vaginale vægge, der væder ved speciel hemmelighed.

Excitation kan skyldes forskellige stimulanser, fysiske, følelsesmæssige og endda æstetiske. Nogle kvinder bliver seksuelt vækkede, når du berører deres brystvorter, bryster, lår og kønsorganer, mens andre bliver spændte, når du stimulerer andre erogene zoner. Fantasier, erotiske drømme, musik, forskellige farver, bestemte tanker, udtryk for kærlighed og lidenskab kan spille en stor rolle i at forårsage seksuel ophidselse.

Plateaufase

Plateaufasen opstår, når muskelspændingen i bækkenområdet når sit højdepunkt. Pulsen forøges til sin højeste sats. Kvinder bryster bliver fuldere, klitoris og vulval vestibulet svulmer. Livmoderen løftes i bækkenområdet.

Orgasmfase

Denne fase kaldes også climax. Det er præget af stærke rytmiske muskelspasmer i bækkenet, ledsaget af søde fornemmelser og afslapning. Kvinder oplever musklerne i vagina, klitoris og vaginalvægge kontrakt. Mænd oplever sædets sædafgang som følge af muskels sammentrækninger i bunden af penis. Intensiteten af søde følelser varierer og afhænger i vid udstrækning af situationen.

Der er ingen beviser til støtte for hypotesen om at kvindelig orgasme stiger under stimuleringen af den såkaldte G-spot eller Grafenberg-stedet. En anden myte blev skabt af Sigmund Freud, der troede på, at kvinder havde to typer af orgasme, vaginal og klitoris.

Tidligere blev det anset for, at vaginal orgasme, der opstod under normal samleje, var meget stærkere end orgasmen forårsaget af direkte stimulering af klitoris. Masters og Johnson har imidlertid bevist, at orgasmen altid er den samme fra det fysiologiske synspunkt, selv om opfattelsen af orgasme kan være anderledes. Både vagina og klitoris er involveret i det.

Mange kvinders evne til at opnå orgasme under samleje med deres partner er gradvist dannet med alder og erfaring. Kvinder har ofte brug for klitoris stimulation for at opnå orgasme.

De har brug for klitoris stimulation selv efter at penis er kommet ind i vagina, som mænd kan gå uden. Stadig kan omkring halvdelen af amerikanske kvinder ikke opnå orgasme under samleje.

En erfaren sexterapeut kan hjælpe dig med at vælge de mest bekvemme seksuelle stillinger til at opnå orgasme på den nemmeste måde. Dette er især vigtigt for kvinder, der er utilfredse med manglende opløsning, da dette påvirker blodcirkulationen i bækkenområdet. På trods af det udbredte af ideerne om feminisme og seksuel revolution i USA, skammer mange kvinder for deres seksuelle impulser.

Dette problem kan løses, hvis kvinder er overbeviste om åbent at anerkende deres seksuelle ønsker og diskutere dem med deres partner. Det sker ofte, at et par skal lære at udtrykke deres følelser frem for at studere teknikker af fysiologisk affinitet.

Opmærksomhed, kærlighed, kys og krammer af partneren er nok for mange kvinder. De er tilfredse med følelsesmæssige aspekter af deres forhold, så du bør ikke pålægge ideen om, at orgasme er en obligatorisk for dem. Dette gælder især for kvinder, der ikke kan opnå seksuel fornøjelse på grund af deres fysiske handicap eller skade, men kan få glæde, når deres erogene zoner berøres.

Fase af tilfredshed

I løbet af denne sidste fase af seksuel ophidselse er en person fuldstændig afslappet og får en følelse af trivsel og trivsel. Erektion, vejrtrækning og puls og blodgennemstrømning vender tilbage til normal igen. Varigheden af denne fase kan variere. Nogle kvinder kan opleve flere orgasmer, den ene efter den anden. De behøver ikke genopretningstid.

Mænd kræver en ildfast periode, hvor de genvinder for at kunne have sex igen. Varigheden af ildfaste periode forlænges med fremskredende alder. Dens varighed varierer fra et par minutter til 12 timer.